Informatie over verf

Donkerte vergeling

Wellicht heeft u er al ervaring mee of over gehoord. Synthetische verf in lichte kleuren kan zeer snel en erg vergelen wanneer u dit binnen toepast. Sinds de aanpassing van de wetgeving zijn de verven opnieuw ontwikkeld. Hierdoor zijn er minder vluchtige stoffen in de verf, maar een groot nadeel is dat nagenoeg alle terpentine verven binnen enrstig kunnen vergelen. Voor vakkundig advies kunt u uiteraard bij ons terecht.

Blaasjes in de verf (pinholes)

U heeft zojuist een kozijn geschilderd, of laten schilderen en na een korte periode ziet u blaasjes ontstaan.

Dit is helaas niet vooraf te beoordelen en ook ligt het niet aan de vakman het materiaal of uw eigen prestaties. Er zijn een aantal factoren die hier van invloed op zijn. De temperatuur, de ondergrond (houtsoort), kleine pinholes.

Er zit relatief veel lucht in hout. In de nacht daalt de temperatuur van het hout en ook de aanwezige lucht in het hout. Wanneer er geschilderd wordt en de temperatuur vervolgens stijgt, zet de lucht in de kanalen van het hout uit. Hierdoor “blaast”  de verf zich op zodat er een blaasje ontstaat welke vervolgens vaak knapt. Het eindresultaat is een zichtbaar kratervormige ontsiering.

Helaas is hier heel weinig aan te doen. Een zeer geringe temperatuurs verhoging kan al voldoende zijn om dit te laten gebeuren.

Voor tips om dit te beperken kunt u contact met ons opnemen.